فراخوان ثبت نام هفتاد و نهمین دوره جشنواره فیلم ونیز ایتالیا منتشر شده است. جشنواره ونیز یکی از بزرگترین جشنواره های فیلم جهان در کنار جشنواره هایی همچون برلین و کن و مورد تایید آکادمی اسکار و همچنین فدراسیون فیاپ است. هدف جشنواره تلاش در راستای افزایش آگاهی و توسعه سینمای جهانی در فرمت های مختلف هنر، سرگرمی و صنعت در فضایی آزادانه وگفتگومحور است. در بخش ها و برنامه های مختلف این رویداد مهم، بخشی مختص بازسازی آثار کلاسیک سینما به منظور درک بهتر تاریخ سینمای جهان و به نفع مخاطبین جوان است.
هفتاد و نهمین دوره این رویداد مهم در تاریخ ۳۱ آگوست تا ۱۰ سپتامبر برگزار می شود.
قوانین شرکت در جشنواره فیلم ونیز:
- آثاری که پس از ماه سپتامبر ۲۰۲۱ تولید شده اند میتوانند در این رویداد مهم ثبت نام کنند.
- محدودیت نمایش جهانی برای تمام آثار ضروری است، هیچ کدام از فیلم ها نباید در بستر اینترنت توزیع شده باشند.
- آثار با مدت زمان کمتر از ۲۰ دقیقه به عنوان فیلم کوتاه و آثار با مدت زمان بیشتر از ۶۰ دقیقه به عنوان فیلم بلند تعریف شده اند.
- زیرنویس انگلیسی و یا ایتالیایی برای آثار غیرایتالیایی زبان ضروری است.
بخش های مختلف جشنواره فیلم ونیز:
بخش اصلی (Venezia 79):
این بخش را میتوان بخش اصلی فیلم های بلند سینمایی در نظر گرفت. حدود ۲۱ فیم بلند در این بخش به رقابت خواهند پرداخت.
بخش غیررقابتی (Out of Competition):
حداکثر ۲۰ اثر سنمایی مهم سال در بخش غیر رقابتی ارائه می شوند. فیلم های تولید شده در برنامه های سینما_کالج به این موارد اضافه خواهد شد. این آثار ممکن است شامل آثار نویسندگان اثبات شده ای باشد که در دوره های قبلی جشنواره فیلم ونیز شرکت کرده اند یا فیلم هایی که بعد تماشایی آنها با اشکال اصالت گویا یا روایی و مستند همراه است.
بخش فیلم کوتاه (Orizzonti):
بخش رقابتی اختصاص داده شده برای حداکثر 19 فیلم، که نمایانگر آخرین رویه های زیبایی شناختی و بیانی در سینمای بین المللی هستند. تمرکز اصلی این بخش به ویژه به فیلم اولی ها، استعدادهای جوانی که هنوز کاملاً ثابت نشده اند، فیلمسازان مستقل و سینمای کمتر شناخته شده است. بخش Orizzonti شامل مجموعه ای از فیلم های کوتاه مسابقه ای است که حداکثر 20 دقیقه به طول می انجامند و براساس معیارهایی مانند کیفیت و اصالت زبان و بیان انتخاب می شوند.
بخش غیررقابتی افق خارجی (Orizzonti Extra):
این بخش غیررقابتی – اما در نهایت با امکان اعطای جایزه مخاطبین – منتخبی شامل حداکثر 10 اثر از ژانرها ، مدت زمان و اهداف مختلف است، به شرط اینکه مدت زمان آنها بیش از 60 دقیقه باشد. در بخش Orizzonti Extra توجه و تمرکز اصلی بر کشف و نمایش تولیدات و آثاری خلاقانه در ژانرهای خاص است. این بخش جایزه ویژه تماشاگران را به همراه خواهد داشت.
بخش ونیز کلاسیک:
در این بخش مجموعه ای از برترین بازسازی های صورت گرفته از سینمای کلاسیک اکران خواهد شد. حداکثر ۱۸ عنوان از آثاری که پیش از این در هیچ رویداد دیگری اکران نشده باشند و در طی سال گذشته توسط کتابخانههای فیلم، مؤسسات فرهنگی و تهیه کنندگان در سراسر جهان با تعهد به حفظ و پرورش میراث سینمایی و کشف مجدد آثار نادیده گرفته شده آنها، تولید شده باشند. این بخش ممکن است با ارائه مستندهایی درباره سینما یا نویسندگان دیروز و امروز تکمیل شود که می تواند عناصر بدیع را برای ارزیابی تاریخی و انتقادی ارائه دهد.
بخش گسترش یافته ونیز (Venice Immersive):
عنوان Venice VR Expanded به Venice Immersive تغییر یافته است. تا رشد رسانههای همهجانبه فراتر از فناوریهای واقعیت مجازی را در بر بگیرد و تمام ابزارهای بیان خلاقانه XR را در بر بگیرد. در این بخش حداکثر 30 پروژه Immersive Media به عنوان اولین نمایش جهانی یا بین المللی در رقابت حضور خواهد داشت. ویدیوهای 360، آثار تعاملی 3DOF و 6DOF با هر مدت زمانی، هنر چیدمان و دنیای مجازی واجد شرایط هستند. حداکثر 10 پروژه در بخش غیررقابتی و فقط با دعوت از کارگردان ارائه می شود که از بین بهترین آثاری که طی 12 ماه گذشته از آخرین نسخه ونیز منتشر شده یا در جای دیگری نمایش داده شده اند انتخاب می شوند.
جوایز:
- در بخش اصلی هیئت داوران ۹ نفره ای از اهالی فرهنگ و سینمای جهان، برندگان این بخش را انتخاب خواهند کرد. شیر طلای بهترین فیلم، شیر نقره ای جایزه بزرگ هیئت داوران، شیز نقره ای بهترین بهترین کارگردانی، جایزه بهترین بازیگر زن و بهترین بازیگر مرد، جایزه ویژه هیئت داوران، جایزه بهترین فیلمنامه، جایزه بهترین بازیگر نوظهور جوان
- در بخش فیلم کوتاه هیئت داوران ۷ نفره ای از اهالی فرهنگ و سینمای جهان، برندگان این بخش را انتخاب خواهند کرد. جایزه بهترین فیلم، جایزه ویژه هیئت داوران، جایزه بهترین بهترین کارگردانی، جایزه بهترین بازیگر زن و بهترین بازیگر مرد، جایزه بهترین فیلمنامه، جایزه بهترین فیلم کوتاه
- هیئت داوران ۵ نفره ای از اهالی فرهنگ و سینمای جهان، در مورد جایزه ویژه ۱۰۰،۰۰۰ دلاری برای فیلمساز فیلم اولی که اولین فیلم بلند خود را ساخته است، تصمیم گیری میکنند. این جایزه مجزا از جوایز دیگر بخش هاست.
- هیئت داورانی به ریاست شخصیتی از دنیای سینما و فرهنگ و متشکل از دانشجویانی که آخرین سال تحصیلات خود در رشته سینما در دانشگاههای ایتالیا را سپری میکنند، جایزه کلاسیک ونیز را برای بهترین فیلم بازسازیشده، بدون جوایز مشترک، اختصاص خواهند داد. هیئت داوران همچنین ممکن است به بهترین مستند سینما که در این بخش ارائه شده است، نیز جایزه بدهد.
- اولین مهلت ثبت نام: ۳۱ ماه می (۱۰ خرداد) هزینه ورودی فیلم کوتاه ۷۰ یورو، هزینه ورودی فیلم بلند ۱۵۰ یورو
- مهلت ثبت نام نهایی: ۱۷ ژوئن (۲۷ خرداد) هزینه ورودی فیلم کوتاه ۸۰ یورو، هزینه ورودی فیلم بلند ۱۷۵ یورو
- مهلت ثبت نام بخش VR: 31 ماه می (10 خرداد) هزینه ورودی 175 یورو
دیدگاه خود را بنویسید